Jeep Garage  - Jeep Forum banner
41 - 60 of 172 Posts
Wiem, że to nie jest powiązane, ale czy ktoś może mi powiedzieć, jak uzyskać zatwierdzenie posta, aby można go było wyświetlić? Zamieściłem post z pytaniem o opinie na temat tego, czy mój Jeep jest całkowicie zniszczony, czy nie!

Wybrałem aktualizację Over-the-Air 5 razy z 5 niepowodzeniami. Usługi telefoniczne Sprint są tutaj słabe - więc to może być problem. Od czasu prób aktualizacji mój zegar nie synchronizował się z GPS, a zdalne uruchamianie nie działało. Na tej stronie internetowej znalazłem post Jeepa, który wymienił stronę internetową do pobrania mojej aktualizacji. Działało świetnie. Przeszedłem z 17.43.01 na 18.45.01 w moim wczesnym 2014 GC (dostawa w marcu 2013). Nie zauważyłem żadnych problemów ani ulepszeń.

Wybrałem aktualizację Over-the-Air 5 razy z 5 niepowodzeniami. Usługi telefoniczne Sprint są tutaj słabe - więc to może być problem. Od czasu prób aktualizacji mój zegar nie synchronizował się z GPS, a zdalne uruchamianie nie działało. Na tej stronie internetowej znalazłem post Jeepa, który wymienił stronę internetową do pobrania mojej aktualizacji. Działało świetnie. Przeszedłem z 17.43.01 na 18.45.01 w moim wczesnym 2014 GC (dostarczony w marcu 2013). Nie zauważyłem żadnych problemów ani ulepszeń.

Tom
Prawdziwym celem aktualizacji, która zainstalowała się znacznie szybciej niż poprzednie, było rozwiązanie problemu z GPS, który rozpoczął się na początku listopada z powodu przewinięcia licznika tygodni w systemie GPS (krajowym, a nie systemie UConnect). System UConnect musiał zostać zresetowany, aby pasował do nowej kolejności numeracji, w przeciwnym razie stał się niedokładny, jak się dowiedziałeś.

Prawdziwym celem aktualizacji, która zainstalowała się znacznie szybciej niż poprzednie, było rozwiązanie problemu z GPS, który rozpoczął się na początku listopada z powodu przepełnienia licznika tygodni w systemie GPS (krajowym, a nie systemie UConnect). System UConnect musiał zostać zresetowany, aby pasował do nowej kolejności numeracji, w przeciwnym razie stał się niedokładny, jak się dowiedziałeś.
Dzięki za te informacje.

Dzięki za tę informację.
Bardzo proszę. Zauważyłem, że wiele osób wydaje się mylić te dwie aktualizacje. Nie można zainstalować aktualizacji mapy, dopóki aktualizacja UConnect nie zostanie zainstalowana i ta aktualizacja naprawdę musi być zainstalowana, aby GPS działał, nawet jeśli nie chcesz kupować aktualizacji mapy. Ale to nie tylko problem UConnect; dotyczy to wszystkich urządzeń GPS, chyba że miały one wbudowane oprogramowanie do obsługi rolloveru. Jednak w wielu systemach aktualizacja rollover jest ukryta w aktualizacjach map. Garmin to robi, podobnie jak Tom Tom, z tego, co mogę stwierdzić. Problem z naszymi urządzeniami polega na tym, że UConnect obsługuje część zarządzania radiem/GPS, a HERE dostarcza mapy, więc musimy radzić sobie z obydwoma podmiotami.

Podobny problem, uconnect niestety trzeba było wymienić. Żadnych problemów i żadnych bzdur związanych z serwisem telefonicznym. Możesz wysłać mi wiadomość prywatną, a ja mogę pomóc w wykonaniu podjętych kroków.
Cześć, nazywam się Brandon i mam ten sam problem od kilku dni. Jakie kroki podjąłeś?

Cześć, miałem ten sam problem. Radio zostanie wymienione. Jak firma Cię zrekompensowała? Płacę z własnej kieszeni, mając nadzieję, że w pełni mi zrekompensują, ponieważ ich aktualizacja zablokowała moje radio, które wcześniej działało przed aktualizacją. Zastanawiam się tylko, jak się Tobą zajęli.

Zadzwoń do Uconnect. Zaoferowali wymianę mojego radia. 2014 Overland po gwarancji. Umówili nawet wizytę u mojego dealera w Kolorado.
ALE..... Jutro jadę z Teksasu do Kolorado i chciałem w międzyczasie coś wypróbować.
Robiłem najnowszą aktualizację ręcznie. Nie powiodło się i wpadłem w PĘTLĘ z Piekła..... prosząc o włożenie USB w kółko. Wziąłem pendrive, z którego wyodrębniłem 5 plików z pobranej aktualizacji ZIP.... TYLKO DWA pliki były na pendrive. Po powrocie i upewnieniu się, że wszystkie 5 plików zostało poprawnie wyodrębnionych na pendrive, włożyłem pendrive z powrotem do radia i ZAKOŃCZYŁO się dobrze. Jest 15 wewnętrznych "JEDNOSTEK", które aktualizuje z pobrania.... więc zajmuje to około 30 minut, ale można łatwo zobaczyć postęp.
Powodzenia wszystkim....
Mike

Podobny problem, uconnect niestety musiał zostać wymieniony. Żadnych problemów i żadnych bzdur związanych z serwisem telefonicznym. Możesz wysłać mi wiadomość prywatną, a ja mogę pomóc w wykonaniu podjętych kroków.
Cześć, mam te same problemy co ty, czy możesz mi powiedzieć, jakie kroki podjąłeś? Mam Jeepa Grand Cherokee Limited z 2014 roku, naprawdę utknąłem, to się zapętla i boję się, że spróbują zmusić mnie do zapłacenia za nowe radio, na które mnie nie stać. Nie mam radia, telefonu, GPS, niczego, tylko nieskończoną pętlę i wstaję w nocy, żeby uruchomić samochód, żeby nie rozładować akumulatora. Uconnect też nie pomógł.

Cześć, mam te same problemy co ty, czy możesz mi powiedzieć, jakie kroki podjąłeś? Mam Jeepa Grand Cherokee Limited z 2014 roku, naprawdę utknąłem, to się zapętla i obawiam się, że spróbują zmusić mnie do zapłacenia za nowe radio, na które mnie nie stać. Nie mam radia, telefonu, GPS, nic, tylko nieskończoną pętlę i wstaję w nocy, żeby uruchomić samochód, żeby nie rozładować akumulatora. Uconnect też nie pomógł.
Czy próbowałeś odłączyć bezpiecznik radia, aby zresetować radio?

Czy próbowałeś odłączyć bezpiecznik radia, aby zresetować radio?
Nie próbowałem. Robiłem aktualizację za pomocą dysku USB, nic nie działa, po prostu działa w pętli "poczekaj 2 - 5 minut", a następnie mówi mi, żebym ponownie włożył USB.... i wtedy zaczyna się wszystko od nowa.

Rozumiem twoją frustrację. Uważałem to również za cholernie frustrujące.

Oto, czego doświadczyłem:

Próbowałem zaktualizować za pomocą USB. Nie powiodło się w sekcji 11 z błędem bolo.

System kazał mi wyjąć USB, a następnie poczekać kilka minut, po czym ponownie poprosił o USB. To pętla, której wszyscy doświadczamy.

Widziałem ten wątek i przeczytałem, że niektórzy z innych osób sugerowali, abyśmy próbowali dalej aktualizować.

Zgodnie z sugestią, pozwoliłem, aby aktualizacja działała podczas jazdy. Więc wkładałem USB, gdy system o to prosił, a następnie, gdy doszło do komunikatu o błędzie, wyjmowałem USB i zaczynałem wszystko od nowa. Potem następnego dnia zrobiłem to samo.

Około 4. dnia lub w okolicach, kiedy to robiłem, przeszedłem przez proces aktualizacji podczas jazdy około 4 razy, zanim nagle zadziałało. Spojrzałem w dół i było w sekcji 12, a potem skończyło się i miałem z powrotem ekran.

Więc to mam na myśli.

Kiedy dojdziesz do sekcji 11 i się nie powiedzie, moim doświadczeniem było, że powie, aby wyjąć USB. Kiedy to zrobiłem, zobaczyłem klepsydrę z komunikatem mówiącym, aby poczekać 2-5 minut, aż system się zresetuje. Następnie ponownie prosi o USB i powtarzasz proces.
Mam ten sam problem

Z moim Grand Cherokee z 2015 roku próbowałem zrobić ręczną aktualizację przez USB (z 17.11.07 na 18.45.01).
<Informacje w tle: aktualizacja 'over the air' zawsze się nie powiodła, więc trafiłem na stronę internetową uconnect, gdzie można wpisać swój numer VIN i zobaczyć, jakie są dostępne aktualizacje).

Zaparkowałem go przed moim domem i pozwoliłem mu działać podczas aktualizacji; nie powiodło się na jednostce nr 11 z 14 ('Embedded Air Card'). Zawieszał się na 1% i na ekranie wyświetlał się błąd "Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się. Proszę wyjąć pamięć USB, aby zresetować". Skończyło się na tym, że ekran w pętli wstawiał ponownie USB i czekał 2-5 minut. Musiałem odłączyć ujemny kabel od akumulatora na noc, żeby mój ekran się nie zapętlał.

Następnego ranka podłączyłem akumulator z powrotem - i ponownie uruchomiłem instalację (używając innego USB, sformatowanego). Jeździłem samochodem po otwartym terenie z ograniczoną liczbą drzew (zakładając, że nie powiodło się z powodu wbudowanej karty powietrznej, pomyślałem, że pojadę nim tam, gdzie jest dobry sygnał, w tym momencie byłem zdesperowany) i co się okazało - przekroczyłem jednostkę 11 i udało mi się zakończyć aktualizację.

Gotowy do odwołania wizyty u dealera. Krótko mówiąc, jeśli myślisz o aktualizacji z USB, nie próbuj tego robić. Ale jeśli jest za późno i utknąłeś w tej niekończącej się pętli - po prostu próbuj dalej. Jeździj nim (nie zwracaj jednak uwagi na ekran podczas jazdy), bądź pozytywnie nastawiony, a się uda. Robisz o wiele więcej niż to, co zrobią dealerzy, zwłaszcza jeśli chcesz uniknąć tej śmiesznej opłaty diagnostycznej w wysokości 180 $ i powiedzieć im, że wymiana urządzenia będzie kosztować $$$ później. Zrób to sam i po prostu bądź konsekwentny. Spróbuj. Powodzenia (niestety muszę polegać na forach, ponieważ rozwiązanie tych problemów przez Uconnect/Jeep zajmie kolejne 30 lat).
Mam dokładnie ten sam problem, próbowałem już 2 różnych dysków USB. Dziś wieczorem, kiedy wrócę do domu, spróbuję ponownie użyć innej marki USB, użyłem 2 tego samego typu (Staples 16g). Mam nadzieję, że zadziała.

Nie mam. Robiłem aktualizację za pomocą dysku USB, nic nie działa, po prostu działa w pętli "poczekaj 2 - 5 minut", a następnie każe mi ponownie włożyć USB.... a potem zaczyna się wszystko od nowa.
Spróbuj odłączyć zasilanie radia, aby sprawdzić, czy się zresetuje. To była rekomendacja FCA, gdy ten problem pojawił się po raz pierwszy. Jeśli to nie zadziała, masz poważniejszy problem i aktualizacja prawdopodobnie uszkodziła oprogramowanie w urządzeniu.

Kolejna rzecz, że
Nie mam. Robiłem aktualizację za pomocą dysku USB, nic nie działa, po prostu działa w pętli "poczekaj 2 - 5 minut", a następnie każe mi ponownie włożyć USB.... a potem zaczyna się od nowa.
Kolejna rzecz, którą pamiętam, może w innym wątku, to to, że jedna osoba mająca ten problem sprawdziła USB i stwierdziła, że brakuje niektórych plików pierwotnie na nim umieszczonych. Włożył te pliki z powrotem na USB i włożył go zgodnie z instrukcją, a następnie zainstalował się poprawnie.

To ZNANY problem przez FCA UConnect. Wydaje się, że niektórzy mają pewne problemy, podczas gdy inni nie i na odwrót. NIE powinieneś próbować naprawiać tego problemu sam, tylko podejmować działania, które zostały ci zlecone przez UConnect, robiąc to, jeśli coś pójdzie nie tak, oni są odpowiedzialni. Należy wiedzieć, że jeśli wygooglujesz "UConnect Update Failure", zobaczysz, że trwa to już bardzo długo. Istnieje KILKA pozwów zbiorowych w toku. W moim przypadku nawigacja nie działała prawidłowo, podczas aktualizacji nie powiodła się, co spowodowało, że radio "zbrickowało" się. Zadzwoniłem do UConnect i umówiłem się na dostarczenie go do dealera. Jeśli zadzwonisz do UConnect, poproś o numer sprawy i poproś ich o eskalację w celu naprawy, nic nie płać! Kiedy dotrzesz do dealera, upewnij się, że podałeś im swój numer sprawy, powiedz im, aby skontaktowali się z UConnect w sprawie wymiany radia. Dzięki szerokiemu wyborowi pojazdów, zakres funkcji jest różny, ważne jest, aby pamiętać, że jeśli Twój system ulegnie awarii, niektóre systemy bezpieczeństwa i elementy sterowania elektronicznego mogą ulec awarii, powodując wypadek i/lub obrażenia. Powodzenia, to naprawdę była gówniana sprawa. Dzięki FCA UConnect za nic..

Attachments

To ZNANE problemy przez FCA UConnect. Wydaje się, że niektórzy mają pewne problemy, a niektórzy nie i odwrotnie. NIE powinieneś próbować naprawiać tego problemu sam, tylko podejmować działania, które są Ci mówione przez UConnect, robiąc to, jeśli coś pójdzie nie tak, są odpowiedzialni. Należy wiedzieć, że jeśli wygooglujesz "UConnect Update Failure", zobaczysz, że trwa to już bardzo długo. Istnieje KILKA pozwów zbiorowych w toku. W moim przypadku nawigacja nie działała prawidłowo, podczas aktualizacji nie powiodła się, powodując, że radio "bricked". Zadzwoniłem do UConnect i umówiłem się na wizytę u dealera. Jeśli zadzwonisz do UConnect, poproś o numer sprawy i poproś o eskalację do naprawy, nic nie płać! Kiedy udasz się do dealera, upewnij się, że podałeś im swój numer sprawy, powiedz im, aby skontaktowali się z UConnect w sprawie wymiany radia. Przy szerokim wyborze pojazdów, zakres funkcji, ważne jest, aby pamiętać, że jeśli Twój system ulegnie awarii, niektóre systemy bezpieczeństwa i elementy sterowania elektronicznego mogą ulec awarii, powodując wypadek i / lub obrażenia. Powodzenia, to naprawdę był gówniany pokaz. Dzięki FCA UConnect za nic..
To ZNANE problemy przez FCA UConnect. Wydaje się, że niektórzy mają pewne problemy, a niektórzy nie i odwrotnie. NIE powinieneś próbować naprawiać tego problemu sam, tylko podejmować działania, które są Ci mówione przez UConnect, robiąc to, jeśli coś pójdzie nie tak, są odpowiedzialni. Należy wiedzieć, że jeśli wygooglujesz "UConnect Update Failure", zobaczysz, że trwa to już bardzo długo. Istnieje KILKA pozwów zbiorowych w toku. W moim przypadku nawigacja nie działała prawidłowo, podczas aktualizacji nie powiodła się, powodując, że radio "bricked". Zadzwoniłem do UConnect i umówiłem się na wizytę u dealera. Jeśli zadzwonisz do UConnect, poproś o numer sprawy i poproś o eskalację do naprawy, nic nie płać! Kiedy udasz się do dealera, upewnij się, że podałeś im swój numer sprawy, powiedz im, aby skontaktowali się z UConnect w sprawie wymiany radia. Przy szerokim wyborze pojazdów, zakres funkcji, ważne jest, aby pamiętać, że jeśli Twój system ulegnie awarii, niektóre systemy bezpieczeństwa i elementy sterowania elektronicznego mogą ulec awarii, powodując wypadek i / lub obrażenia. Powodzenia, to naprawdę był gówniany pokaz. Dzięki FCA UConnect za nic..
Czy ktoś wie, jak sprawić, żeby ci faceci za to zapłacili? To mi się przydarzyło i teraz mam mojego jeepa u dealera z wypożyczalnią. Patrzę na co najmniej 200 dolarów za to. Wkurza mnie. Mój samochód działał dobrze, dopóki nie uruchomiłem tej aktualizacji.

Miałem ten problem z moim systemem UConnect w moim Ramie i rozpocząłem poszukiwania rozwiązania w internecie. Nie mogłem wydostać systemu z pętli, w której prosił mnie o włożenie pendrive'a z aktualizacją po walidacji wstępnej aktualizacji iso. Pozostał w tej pętli. Próbowałem kilku rzeczy podczas rozpakowywania pobranych plików, umieszczałem je w katalogu głównym i zostawiałem w podfolderze itp... Robiłem szybkie formatowanie fat32 na pendrive. Odznaczyłem to i zrobiłem pełne formatowanie pendrive'a, umieściłem pliki w katalogu głównym i wszystko działało dobrze. Doceniam przedstawione pomysły i pomyślałem, że podzielę się tym, co u mnie zadziałało.

Próbowałem również aktualizacji USB na moim GC z 2014 roku i po zawieszeniu się przy 3 próbach na 2. urządzeniu, przeszedł w pętlę "włóż USB, czekaj..." z piekła rodem. Sformatowałem pendrive i ponownie załadowałem aktualizację online, ale urządzenie nawet nie reagowało na włożenie go do Jeepa. Po prostu się zapętlało. Nie resetowało się miękko ani twardo. Nie chciało się wyłączyć. Musiałem odłączyć ujemny kabel akumulatora, aby wyłączyć go na noc, żeby nie rozładować akumulatora. Obawiałem się, że będę musiał iść do dealera i może dostać nowe urządzenie, ale zdecydowałem się spróbować nowego pendrive'a jako ostatnią deskę ratunku. Kupiłem Sandisk Ultra 3.0 i pobrałem na niego pliki. Włożyłem do Jeepa, gdy pojawił się komunikat o włożeniu USB i ku mojemu zdumieniu zaczął się pobierać. Przeszedł przez wszystkie 15 jednostek (jednostka 2 jest naprawdę wolna) i uruchomił się ponownie bez problemu. Jednak GPS nadal nie działa. Czytałem, że niektórzy mówią, że resetowanie zajmuje trochę czasu, ale w tym momencie nawet mnie to nie obchodzi, cieszę się, że mam z powrotem moje główne funkcje! Więc dla mnie wydawało się, że pendrive zrobił różnicę.

41 - 60 of 172 Posts