Jeep Garage  - Jeep Forum banner

Aktualizacja Uconnect (22.03) 17.43.01 dostępna przez USB

2 reading
219K views 262 replies 103 participants last post by  SirAmMaR  
#1 · (Edited)
***UWAGA: Biuletyn serwisowy wskazuje, że dotyczy to tylko MY 2015***

Wygląda na to, że prawie miesiąc temu pojawiła się nowa wersja Uconnect i nie widziałem żadnych postów na jej temat. Wygląda na to, że nie jest instalowany automatycznie OTA, chociaż nie wiem, czy jest to tymczasowe, czy nie.

Znalazłem biuletyn serwisowy z dziennikiem zmian tutaj:

http://www.hellcat.org/attachments/17-43-01-pdf.412449/

Co naprawia mój główny problem - że połączenia przychodzące nie wyświetlają Twojej nazwy kontaktu, tylko numer telefonu. W końcu!!! Jeszcze go nie zainstalowałem, chociaż potwierdziłem, że jest dostępny i pobrałem go za pomocą mojego numeru VIN na stronie uconnect. BARDZO chciałbym zobaczyć okładki albumów przez połączenia Bluetooth, ale nie mam nadziei. Wydaje się również, że naprawiono niedziałające Via APPS, jeśli ktoś za nimi tęsknił.

Smacznego!

OBJAW/STAN:
Niewielka liczba klientów może doświadczyć jednego lub więcej z następujących problemów:
• **Połączenia przychodzące nie wyświetlają nazwy, tylko numer.**
• Wyświetlany jest komunikat „Nawigacja nie powiodła się”.
• Nawigacja jest nieczynna lub niedokładna.
• Odtwarzacz CD nie odtwarza utworów i/lub blokuje radio.
• Zegar nie aktualizuje się automatycznie do czasu lokalnego.
• Zegar może być opóźniony o kilka godzin (tylko RA3).
• Temperatura HVAC niesynchroniczna z wyświetlaczem radia (pojazdy KL).
• Niektóre polecenia zdalne aplikacji Uconnect nie są wykonywane z pojazdem.
• Aplikacje radiowe są nieczynne.
• Radio zablokuje się.
• Ekran wyświetlacza radia jest czarny lub pusty.
• Rozładowanie akumulatora z powodu włączonego radia.
• Obraz kamery cofania wydaje się drżący (tylko pojazdy UF).
• Brak możliwości nawiązania połączenia Wi-Fi po włączeniu funkcji zabezpieczeń (tylko pojazdy UF).
• Zniekształcenia dźwięku/trzaski podczas odtwarzania urządzeń Apple przez port USB (tylko pojazdy UF)
• Zdalne funkcje aplikacji Uconnect (tj. zamki drzwi, zdalny start) nie działają, gdy silnik pracuje (tylko pojazdy UF).
• Temperatura HVAC niesynchroniczna z wyświetlaczem radia (pojazdy KL).
• Okresowo sygnał dźwiękowy martwego pola nie wyłącza się (tylko pojazdy KL).
• Radio może samo przełączyć się z SiriusXMT na stację AM.
• Rejestracja Uconnect zawsze obecna, nie można usunąć konta Uconnect.
• Teleprompter nie pojawia się po naciśnięciu przycisku rozpoznawania głosu (VR).
• Operacja VR zostaje anulowana w trybie multimediów.
• Radio może wyświetlać poprzedni obraz przed wyświetleniem bieżącego obrazu.
• Nawigacja utraciła pozycję pojazdu podczas obliczania trasy.
• Brakuje wyświetlaczy nawigacji po zmianie kierunku jazdy pojazdu.
• Nawigacja podaje nieprawidłowe wskazówki dotyczące zjazdu z autostrady.
• Dźwięk FM może przełączyć się na AM po cyklu zapłonu.
• Wiadomości tekstowe pojawiają się jako numer telefonu nadawcy, a nie jego nazwa.
• Przycisk telefonu VR może czasami nie działać.
• Dźwięk wyciszony po odłączeniu urządzenia AUX.
• VR, „Słuchaj” tekstu odtworzy tylko pierwszą wiadomość.
• Tryb jazdy: ustawienie Eco, sport lub normalne może nie zostać zapisane po cyklu klucza (tylko LA, LD, LX i ZD).
• Tryb jazdy: światło zmiany biegów Wł./Wył., niesynchroniczne (tylko LA, LD, LX i ZD).
• Informacje o stacji SirusXM nie są aktualizowane.
• Głośność regulowana prędkością może nie działać.
• Klawisze programowe wyszukiwania lub tunera AM lub FM mogą brakować.
• Ekran wyświetlacza pokazuje temperaturę otoczenia jako „- -” a nie normalne wartości.

Ponadto uwzględniono następujące ulepszenia:
• Dodaje możliwość SiriT Eyes Free dla właścicieli iPhoneT.
• Dodaj możliwość przeciągania i upuszczania ikon na pasku menu.
• Auto Play można teraz skonfigurować.
• Ulepszona wydajność VR.
• Ulepszenia w urządzeniach multimedialnych, parowaniu telefonu i użytkowaniu Bluetooth.
• Ulepszona wydajność tunera.
08-045-18 -2-
• Ulepszenia w aplikacjach łączności (YelpT, PandoraT, AhaT itp.).
• Ulepszenia interfejsu człowiek-maszyna (HMI).
• Dodaje funkcję wiadomości tekstowych „nie przeszkadzać”.
• Użytkownik może sparować iPhone'a z Uconnect przez Bluetooth i rozmawiać z Siri przez Uconnect.
• Możliwość naciśnięcia przycisku VR na dłużej niż jedną sekundę.
• Ulepszenia klawiatury w sekcji Points Of Interest (POI).
• Buforowanie radia High Definition (HD).
• Tłumaczenie na język hiszpański.
• Funkcja przewijania stacji radiowych.
• Tryb jazdy: przycisk kontroli startu, ulepszenia tekstu (tylko LA, LD, LX i ZD).
• Wykonywanie połączeń asystenckich.
• Włącz funkcję High Definition (HD) (tylko RA4).
• Funkcjonalność aplikacji i wyświetlacze ekranowe.
• Wyświetla poprawny nośnik, tytuły utworów i ścieżki.
• Travel Link Points Of Interest (POI), wyświetlanie filmów i ulubionych.
• Połączenia przychodzące, ulepszenia audio (tylko LA, LD i LX).
• Dźwięk dla mocnych stacji AM.
• Wydajność VR.
• Ustawienia można zmienić tylko w trybie uruchamiania, a nie w ACC.
• Powiadom użytkownika, gdy funkcje przesyłania wiadomości nie są obsługiwane w przypadku niektórych telefonów/urządzeń.
• Pokazuje kierunek i odległość dla POI podczas korzystania z VR.

#2 · (Edited)
Może wkrótce przyjedzie do USA? Nie wiem, co zrobi tymczasowa instalacja wersji CAN/MX w pojeździe w USA...

#4 ·
Rozumiem cię i z pewnością mam małą wiarę w zdolność FCA do bycia konsekwentnym/dokładnym w tych sytuacjach. Mój 15 VIN daje mi to. Moim zmartwieniem byłoby to, że struktura numeru wersji dla wersji NAFTA nie jest zgodna z wersją amerykańską. Byłbym ostrożny z powodu niepożądanych konsekwencji. Chodzi mi o to, że wersja NAFTA z pewnością nie jest kolejną iteracją w wersji pliku amerykańskiego, więc kto wie, co się stanie po aktualizacji/nadpisaniu.... jeśli przejdziesz dalej, miałbym twoją obecną wersję na USB, aby przywrócić ją w przypadku, gdy stanie się brzydka/gorsza... daj nam znać, jak to działa... Nie jestem typem królika doświadczalnego w tych sprawach....:D

#5 ·
Zamierzam to zainstalować dziś wieczorem, więc będę królikiem doświadczalnym :) Wygooglowałem numer biuletynu i znalazłem link do tego wątku na forum Cherokee. Niektórzy już to zainstalowali. Zobacz ostatnie 2 strony tego wątku: 8.4" Uconnect Nav Unit Firmware Update Available Now... - Page 113 - 2014+ Jeep Cherokee Forums Widzę, że połowa piszących o tym pochodzi z Kanady, ale jest co najmniej kilka instalacji w USA, które nie zgłosiły żadnych problemów. Poza tym, jeśli coś pójdzie nie tak, Jeep musi to naprawić za mnie, ponieważ powiedzieli, że jest to dostępne dla mojego numeru VIN...

#6 ·
...Poza tym, jeśli coś pójdzie nie tak, Jeep musi to dla mnie naprawić, ponieważ powiedzieli, że jest to dostępne dla mojego numeru VIN...
Powodzenia... ale pamiętaj, że to TSB i oni (i ich konsekwencje) są bezpłatne tylko w okresie gwarancji 3/36 od zderzaka do zderzaka... czy nadal się w nim mieścisz? Jeśli nie, Twój dealer obciąży Cię kosztami robocizny/diagnostyki itp., jeśli będziesz musiał do niego pójść, aby się tym zajął...

#8 · (Edited)
Ciekawe, najnowszy TSB (5/11/2018) dla 17.43.01 dla MY14 Kanada i Meksyk pokazuje, że ta aktualizacja „powinna” być dostarczona przez FOTA (flash over the air) do pojazdów na rynku amerykańskim.

http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_0806818.pdf

Aktualizacja nie jest wyświetlana jako dostępna dla mojego MY14. Brzmi jakby właściciele '17 i '15 z USA widzieli ją do pobrania.

#9 ·
Zaczynamy od nowa. Ostatnia aktualizacja zamieniła się w niezły bałagan. Jeep Cares musiał udostępnić aktualizację właścicielom wczesnych MY '14. Założę się, że tym razem przejdziemy przez to samo. I w samą porę na początek letniego sezonu podróży.

#10 ·
Nienawidzę tego mówić, ale wydaje mi się, że masz rację, Jacko. Nigdy nie dostałem OTA i zdecydowałem się zainstalować przez USB. Instalacja przebiegła gładko, z wyjątkiem problemu z gamma kamery cofania. Reset to naprawił. Aktualizacja nawigacji przez USB również przebiegła pomyślnie. Założę się, że ta kolejna OTA... jeśli my, ludzie z rocznika 14, w ogóle ją zobaczymy, pozostawi po sobie spaloną ziemię.

#11 ·
Zainstalowałem tę aktualizację 17.43.01 w moim US 2017 GC Summit, ponieważ mój numer VIN wskazywał, że jest dostępna. Pobralem ją i umieściłem na pendrive. Moje radio rozpoznało ją jako aktualizację z poprzednio zainstalowanej wersji 17.11.07 i zaktualizowało się bezproblemowo, zachowując wszystkie ustawienia. Nie znaleziono żadnych problemów... nie testowałem jeszcze identyfikacji dzwoniącego, aby sprawdzić, czy została naprawiona.

#118 ·
Zainstalowałem tę aktualizację 17.43.01 w moim US 2017 GC Summit, ponieważ mój numer VIN wskazywał, że jest dostępna. Pobralem i umieściłem na pendrive... Moje radio rozpoznało ją jako aktualizację z poprzednio zainstalowanej wersji 17.11.07 i zaktualizowało się bezbłędnie, zachowując wszystkie ustawienia. Nie stwierdzono żadnych problemów... nie testowałem jeszcze identyfikacji dzwoniącego, aby sprawdzić, czy została naprawiona.
Zastanawiam się, czy powinienem zaktualizować mój model z 2016 roku. Działa świetnie, więc obawiam się stworzenia problemu tam, gdzie go nie było. Pobralem go, ale, jak powiedziałem, trochę się waham. Czy ktoś zauważył jakieś korzyści z aktualizacji? Dzięki, Mike.

#14 · (Edited)
Aug 2013 Build (USA). Downloaded and installed no problem
To wspaniała wiadomość. Ciekawi mnie, czy zadziała dla wczesnych MY14, w przeciwieństwie do katastrofy 17.11.07.

Pytanie do ciebie - w instrukcjach dotyczących tej aktualizacji faktycznie widać, że aktualizację należy uruchomić dwukrotnie. Co prawda punktem wyjścia dla przykładu, który pokazują, był szalenie stary 12.39.4, ale po „1” instalacji przeskakuje tylko do 16.33.29, a następnie trzeba ponownie uruchomić aktualizację, aby osiągnąć 17.43.01.

Zakładając, że zacząłeś od 17.11.07, czy zaktualizował się bezpośrednio do 17.43.01?

Warto zauważyć, że na stronie internetowej jest napisane, że ta aktualizacja została wydana dla mojego MY14 w ramach biuletynu serwisowego: 08-068-18... proszę sobie wyobrazić... ten sam TSB dla Kanady i Meksyku, tylko inna data wydania - 6.03.2018. Musi być tylko dodatkiem do tego samego MY TSB.

Zainstaluję dziś wieczorem lub jutro.

#16 ·
Zastanawiam się, co się stanie, jeśli ta aktualizacja zostanie przesłana do wczesnego modelu (wersja z kwietnia '13) '14 WK2. Wybieram się w ten weekend na małą wycieczkę i nie będę miał okazji zrobić tego do przyszłego tygodnia. Może ktoś z wczesną wersją spróbuje do tego czasu.

#19 ·
Również zadowolony, że odbywa się to przez pobieranie i USB zamiast bezprzewodowo. Mam nadzieję, że tak zostanie.

#20 ·
Dziwna rzecz wydarzyła się dziś wieczorem na moim MY14 z 17.43.01. Podczas jazdy z NAV, uruchomiłem muzykę przez Bluetooth z mojego iPhone'a. Wyświetlacz multimediów nie pokazywał żadnych informacji, więc pomyślałem, że podłączę kabel USB i spróbuję przełączyć się na źródło multimediów USB. Radio się zawiesiło, ekran dotykowy nie reagował, ale muzyka nadal grała. Nigdy wcześniej nie miałem sytuacji, żeby mój radioodtwarzacz się zawiesił. Spróbowałem miękkiego resetu, po uruchomieniu dotknąłem Media, znowu się zawiesiło. Spróbowałem kilku kolejnych miękkich resetów, 9 na 10 razy albo pozostawało zawieszone, albo pojawiał się niebieski ekran. Zatrzymałem się na stacji benzynowej, wyłączyłem Jeepa, uruchomiłem go ponownie i od tego czasu wszystko wydaje się normalne, w tym Media pokazujące informacje o źródle. Będę to obserwować.

#21 · (Edited)
Miałem tę aktualizację również dla mojego 2015 roku. Wydaje się, że usunęła aplikację Pandora, której używałem przez "via mobile". Była dość zawodna, przez większość czasu musiałem przełączać opcję "via mobile" w aplikacji unconnect, aby działała, więc nie było warto się wysilać. Myślałem jednak, że brzmiało to lepiej niż strumieniowanie bezpośrednio z telefonu. Właściwie nie widzę żadnych innych różnic, ale zainstalowałem to dzisiaj rano.

Edycja: Aplikacja Pandora powróciła po ponownym uruchomieniu samochodu po kilku godzinach.

#22 ·
Zainstalowałem tę aktualizację w zeszły weekend na moim MY2014 zbudowanym w czerwcu 2014 roku. Natychmiast zauważyłem szybszy czas uruchamiania, a mój telefon również szybciej się łączy. Zauważyłem również, że poprawiła się jakość/głośność dźwięku w SiriusXM.

#23 · (Edited)
Zainstalowałem tę aktualizację w zeszły weekend na moim MY2014 zbudowanym w czerwcu 2014 roku. Natychmiast zauważyłem szybszy czas uruchamiania, a mój telefon również szybciej się łączy. Zauważyłem również, że poprawiła się jakość dźwięku/głośność w SiriusXM.
x2 .. def uruchamia się szybciej, bardziej tak jak wcześniej przed kilkoma ostatnimi aktualizacjami.

#24 ·
Listopad 2014 zbudowany MY2015 Limited z 8.4AN (US domestic). Zainstalowałem to wczoraj. Zajęło 23 minuty, nie licząc czasu, jaki poświęciłem na sprawdzenie wszystkich ustawień po zakończeniu. Przez cały czas aktualizacji silnik pracował na biegu jałowym na moim podjeździe, a ja pracowałem na laptopie, czekając w pojeździe. Straciłem tylko ustawienie formatu czasu 24-godzinnego, ale to zdarza się przy każdej aktualizacji.

Pierwsze wrażenie jest takie, że czułość na dotyk jest znacznie poprawiona. Większość opóźnień zniknęła po dotknięciu elementu na ekranie.

Kolejną zauważoną przeze mnie poprawą jest to, że po pierwszym ustawieniu celu w nawigacji, wcześniej wyświetlała ona odległość "w linii prostej" do celu przy początkowym obliczaniu trasy, co więcej niż raz zakłócało moje planowanie czasu/paliwa. Teraz wyświetlana jest rzeczywista odległość trasy.

#26 ·
Właśnie zrobiłem aktualizację u siebie. Jeszcze nie jeździłem, ale podzielimy się naszym doświadczeniem.

#28 ·
Od jakiej wersji zaczynaliście z wczesnymi wersjami z 14 roku? Dziś nie udało mi się zainstalować zaktualizowanej wersji na moim wczesnym Overland z 2014 roku. Otrzymałem dokładnie ten sam komunikat o niezgodności, co w poprzedniej wersji. FCA nigdy nie był w stanie mi pomóc naprawić poprzedniej. Po prostu przestali odpowiadać.

#30 ·
Od jakiej wersji zaczynaliście z wczesnymi kompilacjami 14? Nie powiodło się dzisiaj, kiedy próbowałem zainstalować zaktualizowaną wersję na moim wczesnym Overland z 2014 roku. Wyświetlił się dokładnie ten sam komunikat o niezgodności, co w ostatniej wersji. FCA nigdy nie było w stanie mi pomóc naprawić ostatniego. Po prostu przestali odpowiadać.
Mój egzemplarz z kwietnia 2013 roku miał 17.11.07.