Jeep Garage  - Jeep Forum banner
21 - 40 of 581 Posts
Discussion starter · #22 ·
So I have global down enabled and working but global up will not work. Any ideas ???
Global up nie działa w żadnym z systemów (AlfaOBD / DiagFCA / itp.). Nie wiem dlaczego, ale żadnemu z nich nie udało się obejść jakiejkolwiek twardej blokady, którą FCA zawarła dla tej funkcji.

Czy ktoś znalazł opcję globalnego obniżania w modelach z lat 2011-2013? Nie mogę za cholerę znaleźć tej opcji nigdzie, co jest dziwne, ponieważ Jeep miał ją aktywną w modelach z 2011 roku fabrycznie. Wysłałem e-mail do dewelopera w środę w zeszłym tygodniu i nadal nie otrzymałem odpowiedzi.

Discussion starter · #25 ·
Dzięki za informacje o globalnym podnoszeniu szyb. Wygląda na to, że produkt Tazer wymyślił, jak to zrobić. Nie chcę wydawać 300 dolarów na kilka opcji, więc mam nadzieję, że alfaobd to rozgryzie
Tazer nie używa fabrycznego oprogramowania, aby to działało, Tazer obserwuje, jak często naciskasz przycisk pilota 6 razy (6!!!!), a następnie ręcznie uruchamia szyby przez magistralę CAN.

Cześć, chciałbym pomocy.
Kupiłem i podłączyłem alpha obd, chciałbym aktywować opuszczanie szyb za pomocą pilota, ale nie mogę znaleźć parametru.
Chciałbym również aktywować światła drogowe ze światłami przeciwmgielnymi, ale nie mogę znaleźć parametru. Czy mógłbyś mi pomóc, wskazując dokładną lokalizację i dokładną nazwę? Dziękuję!

Cześć, chciałbym pomocy.
Kupiłem i podłączyłem alpha obd, chciałbym aktywować opuszczanie szyb za pomocą pilota, ale nie mogę znaleźć parametru.
Chciałbym również aktywować światła drogowe ze światłami przeciwmgielnymi, ale nie mogę znaleźć parametru. Czy mógłbyś mi pomóc, wskazując dokładną lokalizację i dokładną nazwę? Dziękuję!
Połącz się z modułem nadwozia, przejdź do aktywnej diagnostyki, wybierz 'car configuration changes', a następnie w rozwijanym polu 'select option' wybierz "Doors - Global Windows Down" i wybierz enable.

Nie jestem pewien co do świateł drogowych / przeciwmgielnych, ale zobaczę, co mogę na ten temat znaleźć, ponieważ chciałbym mieć je oba włączone w tym samym czasie.

Połącz się z modułem nadwozia, przejdź do aktywnych diagnostyk, wybierz 'zmiany konfiguracji samochodu', a następnie w rozwijanym polu 'wybierz opcję' wybierz 'Drzwi - Globalne opuszczanie szyb' i wybierz włącz.

Nie jestem pewien co do świateł drogowych / przeciwmgielnych, ale zobaczę, co mogę na ten temat znaleźć, ponieważ chciałbym, aby oba były włączone w tym samym czasie.
Dzięki

Chciałbym również, aby reflektory świeciły bardziej ciemno, teraz zapalają się szybko.

Czy ktoś próbował włączyć Performance Pages? Włączyłem to przez Alfaobd i wykonałem różne metody resetowania radia/pozwolenia mu na uśpienie, ale nigdy nie dostaję tej aplikacji.

Kupiłem AlfaOBD i OBDLinkMX dla mojego Overland z 2012 roku, aby przeprogramować rozmiary opon, ale wydaje się, że nie ma takiej możliwości - mogę przejść do stron w opcji konfiguracji i pokazuje mi, jakie jest aktualne ustawienie, ale kiedy naciskam Dalej, aby przeprogramować rozmiar, nic się nie dzieje i po prostu tam siedzi... Zrobiłem już opadanie szyb i świateł przeciwmgielnych, więc wiem, że dociera do ECU, ale nie pozwala mi zmienić rozmiaru opon i próbowałem we wszystkich 3 miejscach, gdzie rozmiar opon znajduje się w różnych menu. Czy ktoś może pomóc?

Aktualizacja: zmiany, które wprowadziłem w kwestii wyłączania świateł przeciwmgielnych i globalnych okien, również nie zostały uwzględnione. Może wszystko odczytać, ale nie pozwala mi nic zmienić. Czy ktoś z powodzeniem używał AlfaOBD w 2012MY?

Mam już aplikację Alfa i zrobiłem wszystko, czego potrzebowałem z Appcar FCADiag, teraz muszę tylko dowiedzieć się, jak zainicjować moduł ABS.

Sprawdź pierwszy post w tym wątku. Zasadniczo obejmuje on wszystko, co może zrobić. Zakładam, że wyłączyłeś już zanik DRL z kierunkowskazem i zanik świateł przeciwmgielnych ze światłami drogowymi. Opcja tylnych świateł Euro powinna znajdować się w tym samym module.

21 - 40 of 581 Posts