Jeep Garage  - Jeep Forum banner
41 - 60 of 581 Posts
Zgadzam się, to ma sens. Pomyślałem jednak o powodzie, dla którego miałbym tego nie robić. Niedawno podłączyłem nieoryginalną wiązkę przewodów do haka holowniczego (światła przyczepy), a jedna z wtyczek włącza się do świateł kierunkowskazów, a żadna do dolnego światła cofania. Więc jeśli chcę, żeby moje światła przyczepy działały, nie mogę tego zrobić. Jestem z tym w porządku. Mam nadzieję, że uda Ci się to rozgryźć z Alfą, ale gdybym to ja chciał, to 49 $ za Appcar by mnie nie powstrzymało. ;)

Czy ktoś wie, co musiałbym zrobić, żeby mieć automatyczne światła drogowe? Z tego, co widzę, mam kamerę w lusterku wstecznym, ale myślę, że jest ona do asystenta pasa ruchu. Wiem, że to daleki strzał, ale czy można jej użyć do automatycznych świateł drogowych, czy potrzebuję innego lusterka z inną kamerą umieszczoną gdzie indziej? Widzę, że mogę to włączyć w AlfaOBD.

Attachments

@Fishyguy Szukam automatycznych świateł drogowych do mojego, ale ciągle widzę rzeczy, które mogą być przeznaczone do europejskiego kierunkowskazu. Oto kolejny do wypróbowania.

CBC I/O Zastosowanie - Tylna lampa prawego kierunkowskazu Zastosowanie - PRAWA LAMPA WSTECZNA #2
CBC I/O Zastosowanie - Tylna lampa lewego kierunkowskazu Zastosowanie - LEWA LAMPA WSTECZNA #2

Czy ktoś wie, jak aktywować hak holowniczy w Grand Cherokee z 2014 roku za pomocą tej aplikacji? Dealer chce 159 dolarów, a ja chcę spróbować zrobić to sam, zanim zostanę oszukany.
Nie zrobiłem tego, ponieważ nie miałem szczęścia mieć wiązki przewodów z fabryki, więc nie mogę potwierdzić, czy to zadziała, ale zgaduję, że trzeba ustawić każdą z tych opcji.

Konfigurowalne wejścia i wyjścia CBC:
Wyjście świateł cofania przyczepy obecne: Ustaw
Wyjście sterowania przekaźnikiem świateł tylnych przyczepy obecne: Ustaw
Wyjście sterowania przekaźnikiem kierunkowskazów/stopu przyczepy LT obecne: Ustaw
Wyjście sterowania przekaźnikiem kierunkowskazów/stopu przyczepy RT obecne: Ustaw

Konfiguracja funkcji CBC:
Hak holowniczy obecny: Ustaw

Dla każdego, kto chce używać europejskiego stylu kierunkowskazów za pomocą AlfaOBD, zmień następujące ustawienia.

Włączone tylne światła zespolone: Nie
CBC I/O Użycie - Użycie tylnej lampy prawego kierunkowskazu = Prawy tylny kierunkowskaz
CBC I/O Użycie - Użycie tylnej lampy lewego kierunkowskazu = Lewy tylny kierunkowskaz

Zmienia zewnętrzne światło cofania (#2) na kierunkowskaz

Dla każdego, kto chce używać europejskiego stylu kierunkowskazów za pomocą AlfaOBD, zmień następujące ustawienia.

Combined Rear Lighting Enable: No
CBC I/O Usage-Right Rear Turn Lamp Usage = Right Rear Turn Signal
CBC I/O Usage-Left Rear Turn Lamp Usage = Left Rear Turn Signal

Zmienia zewnętrzne światło cofania (#2) na kierunkowskaz
Dzięki za to! Jaki jest rozmiar żarówki, abym mógł kupić żółte diody LED

Dostałem je z Amazona. Z pewnością są jasne i dość tanie. Facet, którego znam, ma je w swoim GC od ponad roku i działają świetnie

iJDMTOY (2) Bez rezystora, bez hiper-błysku 21W High Power Amber 7440 W21W T20 LED żarówki do przednich lub tylnych świateł kierunkowskazów

Okej, jestem bardzo zainteresowany zrobieniem tego dla mojego Grand Cherokee Trailhawk z 2019 roku, ale mam kilka pytań (przepraszam, jeśli się powtarzają). Przeglądając listę, chcę zrobić kilka rzeczy od razu, pytania są pogrubione:

• Wyłączyć DRL dropout
  • Zmień rozmiar opony: Mam teraz 265/65/18, czy to skoryguje?
  • Wyłączyć redukcję szumów (instalacja wydechu wtórnego)
  • Światła przeciwmgielne pozostają włączone ze światłami drogowymi
  • Włącz użycie LED bez rezystorów: Czy to oznacza, że mogę używać tylnych kierunkowskazów LED bez rezystorów i nie dostanę hipermigotania?
  • Monitoruj maskę z alarmem: Zakładam, że mam fabryczny alarm, ale jak to zweryfikować?
  • Wyłączyć blokadę nawigacji podczas jazdy, czy to możliwe?
  • Zmień liczbę "mrugnięć" po prostu dotykając dźwigni kierunkowskazu, czy to możliwe?
  • Dostosuj czułość automatycznych wycieraczek, czy to możliwe?
  • Co to jest funkcja tylnych świateł Euro, jakieś przykłady tego?

Sądząc po początkowym poście, potrzebuję modułu obejścia ZAutomotive i najlepiej OBDLink MX, aby połączyć się z portem OBD i to wszystko osiągnąć.

41 - 60 of 581 Posts